WKK steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden

OXFAM Novib

Naast het realiseren van haar doelstellingen, vindt WKK het ontzettend belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en zich in te zetten voor een betere wereld. Om deze redenen is ons bedrijf per 02-12-2014 bedrijvenambassadeur geworden van OXFAM Novib.
Dit is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede.
1 op de 3 mensen ter wereld leeft namelijk in armoede. De organisatie zet zich in om hier verandering in te brengen.

OXFAM Novib werkt aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen. Het ontbreekt ondernemers in ontwikkelingslanden niet aan ondernemingszin, maar vaak wel aan middelen. Door maandelijks te doneren aan OXFAM Novib draagt WKK haar steentje bij om ondernemers in ontwikkelingslanden de kans te geven een bedrijfje te starten en in hun eigen bestaan te voorzien. Basiselementen als rechten, kennis en toegang tot financiële middelen zijn voor Westerse ondernemers vaak vanzelfsprekend, maar voor (potentiële) ondernemers in ontwikkelingslanden helaas niet. WKK vindt het als bedrijf belangrijk om niet alleen kwalitatieve producten en een goede service te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Mede dankzij de steun van WKK krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. 

Met de maandelijkse donatie van WKK en de maandelijkse donaties van zo’n 700 andere ondernemers steunt OXFAM Novib o.a. partnerorganisaties in Afrika en Azië. En met succes. Zo runt Monica Dudu in Zuid-Sudan met behulp van een startkapitaal van 54 euro inmiddels twee goedlopende bedrijven en Lilian Omviru in Uganda een professioneel brei-atelier. Deze voorbeelden maakt WKK enorm trots.

Graag willen wij dan ook andere ondernemers informeren, inspireren en stimuleren om ook bedrijvenambassadeur te worden van OXFAM Novib en zo minderbedeelden een steun in de rug te geven. Zie hiervoor aub onderstaand filmpje genaamd “Ondernemers voor Ondernemers”:

Geplaatst op: in de categorie: Algemeen met de tags: , , , ,